Ude festival opgave

 Insekter og mad modig


Kompetencemål :- Den studerende kan skabe rammer for, lede og udvikle pædagogiske forløb med et naturvidenskabeligt udgangspunkt og med fokus på børn, unge og voksnes naturoplevelser, naturforståelse med uderummet som læringsmiljø.-

Ude festival
Børnene introduceres til forløbet vi har 3 terrarier med, hvor børnene kan se vores forskellige insekter her vil vi vil snakke om dem og vise dem frem. Derudover har
børnene  mulighed for at røre og stille spørgsmål, derefter vil vi fortælle om spiselige insekter og der vil være mulighed for, at smage på de forskellige spiselige insekter vi har med.

Vi har 3 aktiviteter vi gerne vil introducere børnene til.

1 Aktivitet:
Vi har valgt disse tre aktiviteter for, at børnene kan komme tæt på dyrene og derved opnå en aktiv stillingtagen og derfra begynde at forholde sig til den konkrete viden du lære ved at være sammen med dyrene, for at skabe en naturlig tilgang til naturen. 

VI vil tage nogle små glas bøtter med og tage dyrene ned i dem og dertil sætte noget mad ned og tage et lop med så børnene kan se hvordan de ser ud når de spiser.

2 Aktivitet
Vi vil lave en ude aktivitet hvor man skal hoppe som en græshoppe/fårekylling.

Fremgangsmåde : Vi vil tage børnene med udenfor og stille dem på en række og vi vil være deltagende således at vi er 2 som hopper sammen med eleverne. og de andre to er ved målet for at tage imod børnene derfra vil der være rig mulighed for at tale om det og deres oplevelser ved denne aktivitet.
Der imellem vil vi stille eleverne nogle spørgsmål:
Vi vil spørge børnene hvad tror i helst en fårekyllingerne vil spise tror i det er agurk, tomat, vindrue eller kartoffel.

3 Aktivitet: Vi vil lave en puslespil over melbillelavers livscyklus som børnene skal prøve at samle.

Alle vores aktiviteter er bygget op omkring aktionslæring altså at lære gennem handling.
“Aktionslæring handler derfor om at lære gennem handling, gennem handling at lære og udvikle sin praksis, om at udvikle praksis i praksis. Det handler om, at aktion og læring hænger sammen og er indvendigt forbundne.” (​​Krogh, S.. & Smidt, S.. (2014).


Mål:


Først og fremmest skal det være sjovt og spændende for børnene.
Vi vil udvikle børns naturfaglige kompetencer som gør det muligt for dem at kommunikere med naturfaglige begreber og fakta/viden omkring vores insekter


Tiltag:


Litteratur som kan være med til at skabe en impuls og interesse hos børn.

dyrene og vores aktiviteter.

“Det er afgørende, at læringsind­ holdet er afstemt i forhold til det, den lærende kan i forvejen (Vygotskij 1982)”


At arbejde med børnene I naturen og derved giver dem en naturforståelse, som også er en del af den demokratiske dannelse. ( kapitel 8, s 116 )


Tegn:


At børnene viser interesse, stiller spørgsmål og generelt kommunikerer omkring deres spørgsmål til aktiviteten, observationer og tilegnede viden.

børns brug af fagord.
At børnene smager på vores insekter.
Børnene ligger vores puslespil og lære om melbille larvernes livscyklus. 


Evaluering:

Vi vil under hele aktiviteten observere børnene og snakke med dem omkring emnet.Derudover har vi valgt at bruge GLK modellen i vores evaluering bagefter forløbet.

Forløbet vil være formativt evalueret for hele tiden at kunne foretage ændringer gennem aktiviteterne, hvis der skulle opstår nogle udfordringer.

Gennem observationer af børnene vil vi kunne se mad modighed
gennem den kropslige aktivitet vil vi se deres akrobatiske spring som en græshoppe/fårekylling 



Litteraturliste:

(Vygotskij 1982)

​​Krogh, S.. & Smidt, S.. (2014). Aktionslæring i pædagogisk praksis (Bd. 2). Dafolo Forlag og forfatterne.


Bentsen, P., Andkjær, S. & Ejbye-Ernst, N. (2009). Friluftsliv, mål og indhold. I: Friluftsliv - Natur, samfund og pædagogik (s. 114-127). Kbh.: Munksgaard. ISBN: 978-87-628-0758-7 (INIE)


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Udviklingsprojekt opgave 1

Introduktion til udviklingsprojektet på institutionen